Veelgestelde Vragen

Kunnen Advantech-DLoG touchscreens met handschoenen worden bediend?

Om deze vraag te beantwoorden leggen we graag het verschil uit tussen Resistive touch en Projective Capacitive touch (P-CAP).

Resistive touch technologie:

Resistive touch screens registreren input door de aanraking van een object, zoals een vinger.
Resistive touch screens bestaan uit twee flexibele lagen. Tussen de lagen zit een laag met lucht. Wanneer een object het touch screen aanraakt, maakt de bovenste (plastic) laag contact met de onderste laag. Het resistive touch screen registreert dit als touch.

Deze is dus ook altijd met (dikke) handschoenen te bedienen!

Projective Capacitive touch technologie:

Waar resistive touch screens druk gebruiken om een aanraking te registreren, gebruiken capacitive touch screens hun geleidingsvermogen om de aanraking te ‘voelen’. Doordat capacitive touch screens gebruik maken elektrische geleiding is het aantal mogelijke touch objecten gelimiteerd.

Om een capacitive touch screen een aanraking te laten registreren moet het scherm aangeraakt worden door een geleidend object. Het meest ideale voorbeeld hiervan is een vinger, maar speciale geleidende pennen werken ook goed. Er zijn inmiddels ook speciale handschoenen die gebruikt kunnen worden en Advantech-DLoG touchs PC’s hebben een instelling om de gevoeligheid te verhogen waarmee met (niet al te dikke) handschoenen het scherm ook prima te bedienen is.

Referenties

Fruity Pack

Al meer dan 10 jaar werken met de terminals van DLoG aan de productielijnen. Rede om ook onze heftrucks te voorzien van deze robuuste computers.